Een ander Zuid Afrika - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Sjouko Bunt - WaarBenJij.nu Een ander Zuid Afrika - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Sjouko Bunt - WaarBenJij.nu

Een ander Zuid Afrika

Door: Sjouko

Blijf op de hoogte en volg Sjouko

02 December 2004 | Zuid-Afrika, Pretoria

Ben nu een heel ander Zuid Afrika binnengekomen. Het donkere arme stuk. Omderweg links en rechts sloppenwijken, als je gaat lopen krijg je vanzelf een security mannetje achter je aan die een beetje de boel in de gaten houdt. Gisteren was het nog wel even wennen, maar net in het centrum van Port st Johns op de markt viel het me op dat alle bewaking en alle ogen richting de blanken al niet echt veel indruk maken. Maar oppassen doen we natuurlijk wel.
Een paar dagen terug zijn we in Addo Elephant Park geweest. Ik zal het kort houden: veel olifanten, eentje kwam even met zijn slagtanden richting de kofferbak. Verder gezien: zebra's, apen, kudu's... kortom veel foto's. Oh ja OpP en DHK, geen BENnen hier gesignaleerd. Ja eentje in de spiegel...
Ok, de rest wil ook internetten en we hebben hier maar een pc, dus de rest van de verhalen zal ik de volgende keer plaatsen (of thuis vertellen).

• 03 December 2004 - 16:14

Collega 5:

Ondertussen in Nederland:
    Bernard is dood en heeft bekend dat hij 1 miljoen aan steekpenningen heeft aangenomen. De boekhouder van een groot bouwbedrijf, eerst klokkeluider, staat nu zelf voor de rechter omdat hij ambtenaren heeft omgekocht. Corrupt allemaal. Ik ga binnenkort een Porche kopen, hoe vindt je dat?

• 03 December 2004 - 16:29

Afrikaans Frou:

gedag tesamen Hollanse mense. Waar gaat jully allen over spreke.. Ik nie begrijp nie. Is Sjouko nog een losse man? Mij weeg al hondert pondje en nie lang nog, ik swanger wor

• 04 December 2004 - 12:44

Schipper Van De M.G.2:

van het thuisfront.
    Schip staat op de wal
    prostaat blijft hopenlijk 24 dec. achter in Amersfoort.
    Je brievenbus is om de twee dagen vol.
    pwk.

• 04 December 2004 - 13:59

Jos En Cathy:

toch fijn dat ze je in de gaten houden want wij kunnen nu niet op je letten, zo te lezen zie je prachtige natuur en dieren die hier niet dagelijks tegen komt. pas goed op jezelf en geniet ervan.

• 06 December 2004 - 19:46

Leenchies:

Zo te zien vermaak jij je daar weer opperbest gozert. Ze zeggen dat ze je totaal niet missen Buntie, dus wat dat betreft kun je nog wel een extra vakantie erachteraan plakken. Mijn zegen heb je. Geniet er nog van kerel.

Verslag uit: Zuid-Afrika, Pretoria

Sjouko